100 jaar Scouting in Roermond

Scouting bestaat 100 jaar in Roermond

In 1907 werd Scouting opgericht door Baden Powell. De vereniging werd snel daarna in vele landen opgericht, in Nederland in 1910.
Het 100 jarig bestaan van Scouting in Nederland is in 2010 gevierd met een jamboree die in Roermond heeft plaatsgevonden met meer dan 10.000 deelnemers.

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat jeugdorganisatie Scouting voet aan de grond zette in Roermond. Ter gelegenheid hiervan heeft Peter Willemse het boek “100 Jaar Scouting In Roermond” geschreven. Scoutinggroep René Höppener, opvolger van de allereerste scoutinggroep in Roermond, en Scouting Regio Roermond stond op zaterdag 2 juni stil bij dit bijzondere jubileum. Op die dag is een jubileumfeest met boekpresentatie en feestavond georganiseerd in en rond het clubgebouw van Scouting René Höppener aan de Oude Keulsebaan 160 (naast Speeltuin Kitskensberg).

Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting besteden kinderen en jongeren (vanaf 5 jaar) hun vrije tijd op een actieve en uitdagende manier. Het spelaanbod sluit aan op de belevingswereld van de jeugd. Scouts maken veel plezier met elkaar, leren samen te werken en hebben respect voor de ander. Kinderen ontwikkelen zich bij Scouting op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen de ruimte om te ontdekken en te leren. De persoonlijke ontwikkeling staat centraal. Er zijn in Roermond meerdere scoutingverenigingen; St. Joris Leeuwen, St. Joris Maasniel, René Höppener Kemp-Kitskensberg, Pater Bleijs Kapel-Stad, St. Hubertus Herten, Waterscouting Beatrix Roermond, Waterscouting St. Fransiscus Roermond. De verenigingen vertegenwoordigen ruim 600 kinderen en jongvolwassen uit Roermond.

Voor meer informatie of vragen over het boek, mail naar [email protected]